Fokbeleid en Kitten verkoop


Fokbeleid


Binnen onze cattery zijn onze katten in eerste plaats huisdier en genieten wij heerlijk van hun gezelschap. Ze leven bij ons in huis, mogen overal komen waar wij ook komen en slapen zelfs bij ons als ze dat willen. Wij zijn gek op hun lieve, aanhankelijke karakter en we kunnen niet meer zonder ze. Naast het vreselijk lieve karakter zijn wij een voorstander van de Ragdoll met zijn blauwe ogen, zijn brede bouw, het floppy gedrag en hun fluffy uiterlijk. Op deze kwaliteiten selecteren wij onze katten en tevens proberen we deze kwaliteiten te behouden en te bevorderen.


Dit betekend dat we ervoor gekozen hebben om met de "tradionele" kleuren en patronen te fokken en daardoor zul je bij ons geen Mink/Sepia/Solid tegenkomen. De kleuren en patronen die je op dit moment bij ons kunt verwachten zijn: Seal, Blue, Lilac, Chocolate in de patronen Point, Mitted en Bicolor met Tabby.Kitten verkoop


Als u een kitten van een van onze katten zou willen, hou dan rekening met het volgende:


Al onze kittens groeien op bij ons in huis, leven samen met ons en de andere katten en krijgen regelmatig bezoek van vreemde mensen en kinderhandjes. We doen er alles aan om uw nieuwe kitten zo gezond en sociaal mogelijk te laten vertrekken naar zijn nieuwe huisje. Op dit moment verkopen wij alleen nog kittens als huisdier (hier mag dus NIET mee gefokt worden). Zodra dit wel het geval zal zijn dan zullen we dat specifiek bij het kitten vermelden.


Alle kittens:


- zijn regelmatig ontwormt


- hebben met 9 en 12 weken hun vaccinatie gehad


- zijn gezond en grondig nagekeken door de dierenarts


- blijven minimaaal 14 weken bij hun moeder


- worden verkocht met stamboom en koopcontract


-kittens worden gecastreerd/gesteriliseerd verkocht als huisdier, dit wordt gedaan met 13 weken


- ouders zijn getest op FIV/FELV en via DNA en jaarlijkse echo op HCM en PKD.


- vertrekken naar hun nieuwe huisje met een uitgebreid kittenpakket.


- zijn goed gesocialiseerde Ragdolls :)


- verkoop naar België is mogelijk maar houdt u rekening met het volgende:

kittens worden met 14 weken ingeënt tegen Rabies en mogen pas 21 dagen na de enting verhuizen. Meerprijs is hierdoor €100,-


De prijs van een kittens is 900,-Waarom zou u uw nieuwe kitten verzekeren? Via deze link kunt u meer informatie vinden over het verzekeren van uw kitten. Klik hier

 


Mocht u interesse hebben, neem dan contact met ons op. Als u eerst een e-mail wilt sturen dan kan dat ook, wij horen dan graag wat meer over u en waarom u een kitten wilt.

 

Waarom mogen de kittens pas na 13 weken verhuizen?


  • De moedermelk bevat belangrijke stoffen voor het immuumsysteem van uw kitten. Tussen de 8-10 weken stopt de moeder met voeden. Tot die tijd zijn haar antistoffen van levensbelang voor het kitten.


  • Vanaf 4-6 weken beginnen de kittens voer te eten zoals brokjes, natvoer, vlees. Dit gaat niet van de een op de andere dag, de melkvoeding wordt langszaam afgebouwd en met 10 weken eet uw kitten zelfstandig. Het zelfde geldt voor de kattenbak, vanaf 4-5 weken gaat uw kitten de kattenbk uitproberen en het zal met 10 weken geheel zindelijk zijn.


  • In de periode dat de moeder de melkvoorziening afbouwt, zal het kittens soms frustratie ervaren dat hij niet bij de melk mag. Dit proces is enorm belangrijk want hierdoor leert het kitten met frustratie omgaan en zal er later minder probleem gedrag voor komen bij u thuis.


  • Vanaf 7 weken mogen de kittens ingeent worden. Dit betekend niet dat de vaccinatie meteen zijn werk goed doet, dit duurt nog 2 weken voordat deze goed werkt. De vaccinatie wordt bij raskatten vaak gegeven bij 9 weken en deze wordt bij 12 weken herhaalt.


  • De periode van 1,5 week tot 7 weken is de eerste socialisatie periode en daarin is het erg belangrijk om veel nieuwe dingen te leren. Vasthouden door verschillende mensen, spelen met andere katten van buiten het eigen nest, kinderhandjes, stofzuiger, geluiden, etc zijn erg belangrijk en het moeten vooral positieve ervaringen zijn.


  • De periode van 9 tot 14 weken is de 2de belangrijke socialisatie periode. Hierin leert het kitten hoe hij op een goede manier met soortgenootjes om moet gaan en leert het op een veilige manier ontdekken. Positieve ervaringen in deze periode werken generaliserend, dat wil zeggen dat als ze mensen leuk vinden, dan vinden ze nieuwe mensen ook leuk, als ze goed contact maken met een hondje dan is een ander hondje ook leuk Het is dus niet nodig dat uw kitten aan u moet hechten in deze periode, zoals bij honden wel het geval is. Door deze periode juist bij hun moeder te blijven en van haar te leren, groeit hun zelfvertrouwen en krijgt u een goed gesocialiseerd, vrolijk en lief kitten mee naar huis.         Met 7-8 weken zien alle kittens er schattig en

              lief uit maar als u dan een kitten mee naar huis                       neemt loopt u (en het kitten) de volgende risico's:

- vatbaar voor ziektes

- vatbaar voor stress

- vatbaar voor diarree

- niet aankomen/afvallen omdat vaste voer

nog niet de hoofdmaaltijd is en

kittenmelk van de supermarkt niet afdoende is.

- bang en angstig kitten

- bang voor nieuwe dingen en huisgenootjes

- probleem gedrag

- onzekerheid

- teleurstelling voor beide partijen


     Ragdolls of Nightwishdolls